Ayakta yenilen yemekler
· Temiz ve ütülü masa örtüsü
· Kullanış yerleri ve boylarına göre sıralanmış tabaklar
· Hem içki hem de su için ayrı bardaklar
· Bol miktarda çatal ve bıçak
· Yeterli miktarda peçete
· Tuzluk ve biberlikler
Yemeklerin Listesi
· En az üç çeşit et yemeği mutlaka bulunmalı. Bunlar özellikle bıçak kullanma gerektirmeyen yemeklerden oluşmalı. Küçük kızarmış balık, jambon, rozbif, kalamar ya da karides, et sote ya da tavuk sote olabilir.
· Garnitürler de sofranın tuzu biberi olarak yer alır. Sebze salataları, turşular, mayonez, çeşitli soslar, cipsler iyi birer seçimdir.
· Zeytinyağlı çeşitlere, pilav ve makarnalara da yemekte yer vermek gerekir. Makarnalarda spagetti değil, kesme çeşitlerini tercih etmelisiniz.
· Tatlı olarak genellikle hafif tatlılara yer verebilirsiniz. Bunlar turtalar, dondurmalar, meyveler ve sütlü tatlılar olabilir.
· İçki konusunda belirli bir sıra izlemeniz gerekir. Misafirlere yemekten önce aperetif sunulur.
· Yemeğin sonunda sıcak kahve servisi yapılır ve değişik likörlere yer verilir.