MALZEMELER
4 adet orta boy patates
125 gram cheddar peyniri
3 çorba kaşığı patates nişastası
Bir buçuk su bardağı krema
Bir buçuk su bardağı mısır gevreği
Tuz, karabiber
PATATESLERİ soyup ince halkalar halinde doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Ayrı bir kapta nişasta ile kremayı karıştırın. Patateslerin yarısını bir fırın kabına dizin. Üzerine peynirli karışımın yarısını dökün. Peynirli karışımın üzerine kremalı karışımın yarısını dökün. Kalan patatesleri fırın kabına dizip, üzerine peynirli karışımı en üste de kalan kremalı karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Mısır gevreğini robotta çekip, fırından çıkardığınız patateslerin üzerine dökün. Bir spatula ile üzerini düzeltin. Yeniden fırına sürüp 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.