MALZEMELER
4 adet hamburger ekmeği
1 adet domates,
1 adet soğan
4-5 yaprak yeşillik
1 adet avokado Hardal, acı sos
Köfte İçin: 2.5 su bardağı siyah fasulye
1 adet tatlı patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı yulaf
2 çorba kaşığı keten tohumu
1 orta boy küçük doğranmış soğan
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
3 diş dövülmüş sarımsak
2-3 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber Tuz, karabiber
Kızartmak İçin: Zeytinyağı
Siyah fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp yıkayın. Fasulyelerin üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyelerin içlerindeki suyun uçması için önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika kurutun. 2 Tatlı patatesi kabaca doğrayıp yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Keten tohumunu 5 çorba kaşığı su ile karıştırıp kullanmadan önce 5 dakika bekletin.(Bu karışım yumurta görevini görecektir). 3 Mutfak robotunun haznesine tüm köfte malzemesini (robotunuz küçükse birkaç seferde) ekleyin. Robotunuzu kısa aralıklarla çalıştırarak malzemeyi bulamaç haline getirmeden homojen bir şekilde karıştırın. Karışımı 4 parçaya ayırıp burger köftesi şekli verin. Hafifçe toparlanmaları için 30 dakika kadar buzlukta bekletin. Bir tavayı hafifçe yağlayıp köfteleri önlü arkalı yaklaşık 8-10 dakika pişirin. 4 Hamburger ekmeklerinin her iki yüzüne de hardal sürün. Alt parçaların üzerine istediğiniz sıralamada köfte, domates, soğan, yeşillik ve avokado yerleştirin. Üst parçayı kapatın ve servis yapın.