Bir ekmek ile doyabileceğiniz bir akşam yemeği Etli Ekmek tarifi ile gerçekleşebilir. Doyuruluğu yüksek ve lezzetine doyacağınız Etli Ekmek tarifi.

5 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Hamur için:

    1 kg un

    1 adet yumurta

    1 yemek kaşığı kuru maya

    1 su bardağı ılık su

    2 yemek kaşığı tuz

    2 tatlı kaşığı toz şeker

    Üzerine:

    Tereyağı

    İçine:

    400 gram kıyma

    1 adet kıyılmış soğan

    Tuz, karabiber

    Yarım kahve fincanı su

    2'şer adet doğranmış domates ve sivri biber

    2 tatlı kaşığı biber ve domates salçası

    Üzerine:

    Tereyağı

Hamur için, unu derin bir kaba koyun. Mayayı ılık suda toz şekerle kabartın. Una, tuz ve yumurta ilave edip, mayalı su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

Hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ayrı bir yerde iç malzemesini karıştırın. Hamurların yarısının üzerlerine kıymalı malzemeyi yayın. Kalan hamurları da üzerlerine örtüp, iyice bastırarak yapıştırın. Sacda ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirerek, tereyağı ile yağlayın.