Her lokması Hatayı yaşatacak

Giriş Tarih ve Saati: 14.03.2016 | 11:32 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.05.2024 | 20:01

 Mercimekli Karnıyarık (Şıh-el Mihşe) Tarifi (4 kişilik)
 4 adet patlıcan
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı,
tuz
Servis için:
Yoğurt
Patlıcanların her birine uzunlamasına üç yarık açın. Acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra yatay olarak bir tencereye dizin. 1 su bardağı mercimeği su dolu bir kaba alarak, 1 saat suda bekletin. Suyunu süzün. İçine yemeklik doğradığınız soğan, 1 tatlı kaşığı fesleğen, kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi patlıcanların içine doldurun. Tencereye 2 bardak su koyun ve kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına aldığınız karnıyarıkları yoğurt veya yeşillikle beraber servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.