"Sen de kimsin" derseniz… Ben esasen psikoloji eğitimi almış, Sofra dergimizin de bağlı bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu'nun Kurumsal İletişim Müdürü, aynı zamanda Sabah gazetesinde sinema, seyahat, aşk meşk vb gibi konularda naçizane köşe yazarı ve bir de Touch İstanbul dergimizde restoranlar konusunda röportajcı; insanları, doğayı, hayatı, okumayı, yazmayı, gezmeyi, sanatı seven, 37 yaşında, İstanbullu bir hatun kişiyim!

Ve pek çok hemcinsim gibi diyorum ki: Koca hayat birazcık hamur, tatlı vs yemeden geçer mi? Yoook, geçmemeli! Geçenlerde annem karşımda şahane bir muffini afiyetle yerken, "Bu böyle olmayacak" deyip geçtim mutfak tezgahının başına: Öyle bir muffin yapacağım ki, kilo da aldırmayacak!

Aradım taradım ve buldum ki, işin sırrı "yulaf kepeği" denen şeyde. Evet, un yerine yulaf kepeği (marketlerinizde mevcut) ve bendeniz Fecir'in tarifleriyle artık mutfağımızda her lezzetin "şişmanlatmayan" hali gayet mümkün. Buyurunuz size "Mucize Muffin"… Evet, adını da ben koydum. Kısaltınca Marilyn Monroe gibi oluyor, yani MM !

2 yemek kaşığı yulaf kepeği, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı light labne peyniri, 1 yemek kaşığı toz tatlandırıcı, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı kabartma tozu, bir sıkımlık süt… Hepsini güzelce karıştırıp 4 kalıba paylaştırın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika veya tatlı kriziniz geldiyse mikrodalgada 600 Watt'ta 5 dakika pişirin.

Unsuz, yağsız, şekersiz MM hazırdır… Yiyin göğsünüzü gere gere!