27'nci yıla uzanan başarılı geçmişiyle Sofra Dergisi'nin en az bir nüshasının hemen her evde bulunduğunu tahmin ediyorum. Yemek dergilerinin yayınlanmaya başladığı dönemde hatırlarsanız sosyal medya yoktu ve yemek hazırlamak isteyenlerin ilk başvuru adresi Sofra Dergisi olurdu. Her ayın son günlerinde çıkan dergi birçok annenin dile getirdiği şekilde kızlarının çeyizlerinde yer alırdı. Zaman elbette değişti. Sosyal medya dediğimiz yayıncılık şekli gece gündüz demeden hayatlarımıza giriyor olsa da ben yayınları destekler nitelikte olduğunu düşünüyorum. Tüm basılı yayınlar için olmasa da dergiye sığamadığımız ki bu her zaman olan bir durum; bu noktada sosyal mecra bizim sizlere ulaştığımız diğer alan, yol oluyor. Ancak yine de aya özel sunmak istediğimiz fikrin özünü ne yapıp edip elinizde tuttuğunuz, dokusunu hissettiğiniz dergiye sığdırmayı başarıyoruz. Bu sayıda olduğu gibi. Yaz, karpuz-peynir ikilisiyle geçirdiğimiz öğünler dışında keyifl i sofralara ev sahipliği yapan bir mevsimdir. Teras, bahçe alanları son iki yıldır nispeten az sayıda tabakların üzerinde yer aldığı sofralarla renkleniyor olsa da 'yaz sofraları' bir başka. Bu sayıda sizlere bir koleksiyon sayısı hazırladık. Yemek sektöründe çeşitli pozisyonlarda ve alanlarda çalışan, araştırmalar gerçekleştiren arkadaşlarımıza ve ulaşabildiğimiz okurlarımıza bu özel sayımızda 'hangi tarifi görmek istediklerini ve sevdiklerini' sorduk. Sonuçlar neticesinde tam 100 tariften ve 10 bölümden oluşan bir dergi hazırladık. Olabildiğince yapımı kolay tarifl eri istenenler arasından seçip pişirdik ki, zaman size kalsın! Biz bu sayıyı çok sevdik. Umarım sizlerin de güzel Haziran ayında keyifl i sofralarınıza rehberlik eder.