Tam da başlığın söylediği gibi bir dergi hazırladık. Kıymetli yazarların kaleme aldığı makaleleri okurken, şeflerimizin tariflerini mutfağınızda hazırlarken, keyifle, merakla tadarken damağınıza nağmelerin değeceğini düşünüyorum.

Hepimiz biliyoruz ki tabaktaki yemek çok uzun bir sürecin sonucu. Bu noktaya gelebilmek için yapılan tüm çalışmalar, verilen tüm emekler zincirin birer halkası. Bu halka içinde belirli noktadan hareketle sizlerle birlikte olabiliyoruz. Besinin üretim süreçleri, tedariki, işlenmesi, birer simyacı edası ile bir araya getirilip yemek formatına getirilmesi; bunların her biri kendi içinde müthiş birer adım.

Pandemi ile birlikte tüm bu kademeleri sorgulamak, araştırmak hayatlarımızın birer rutini haline geldi. En iyi malzemeyi en iyi fiyatlarla satın almak, doğru yöntemlerle işlemek özellikle de doğru zamanda sofraya getirmek sanırım bundan sonra hepimizin birincil vazifelerinden biri olacak.

Doğru zaman derken mevsiminde beslenmeden bahsediyorum. Master Şef Deniz Orhun'un kaleme aldığı, kadim zamanlardan izler taşıyan 24 Güneş Döngüsü zamanında beslenmenin önemini hem sağlık hem de ekonomi açısından tekrar hatırlatacak sizlere.

Akademisyen Kübra Sultan Yüzüncüyıl'ın Kilis yağlık zeytinini anlatırken vurguladığı gibi yerel alışkanlıkların devamlılığına yönelik hassasiyet, güzel gülüşüyle bizi kendine hayran bırakan Şef Burcu Önal'ın bahara atfen Tayland Mutfağı notları, yerelliğin ve keşfetmenin enerjisini hissettirecek sizlere.

Bahar-Yaz özel sayımızda çekimleri yaptığımız ay olan Nisan'ın verdiği izinle enginara şöyle bir dokunduk. Olgunlaşması yaz mevsiminin ortalarına doğru olsa da ülkemizin güneyinde şimdiden bolca yüzünü gösteren güneşin tatlandırdığı domatesi de es geçmedik. Yıldız Şahinler'in hazırladığı bu tariflerle ilgili bakalım fikriniz neler olacak.

Bir tatlı-hamur işi ustası olarak gördüğüm, reçetelerine hayran kaldığım Müjgan Yurtseven kapak tarifimizi ve diğer tatlı tariflerini sizlerle paylaşıyor. Laf aramızda, biraz uzun olsa da bence denemeye değer!

Ayurvedik sağlık ve beslenme danışmanı Dilşat Yaşar, wellbeing uzmanı Pelin Bozkurt Bilgiç, yemek danışmanlarımız Şefika Günyel ve Yıldız Öz Samaha'nın, bayram, bahar ekseninde hazırladıkları lezzetler damaklarınızda, ruhunuzda keyifler yaratsın!