Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Giriş Tarih ve Saati: 20.10.2010 | 14:36 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 11:04

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkartın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin. Ardından yumuşaması için 10 dakika kaynatın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ilave edip taneler beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine salça ve kuş üzümü ekleyip kavurmayı sürdürün. Sonra dolmalık fıstığı, baharatları, tuzu, toz şekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Bir iki kere çevirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yaprakları açıp içlerine yeterli miktarda harç koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizip üzerine bir ağırlık yerleştirin. Üstünü geçecek kadar soğuk su ekleyin. Ocağa oturtup orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe getirip, 25 dakika daha pişirin. Altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Suyunu süzün. Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.