Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Giriş Tarih ve Saati: 20.11.2012 | 16:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 10:06

Dolmanın iç harcını hazırlamak için pirinci ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda sıcak suya koyup soğuyana kadar bekletin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanları kavurun. Üzerine süzülmüş pirinç ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Pirinç beyazlaşana dek kavurun. Maydanoz, dereotu, nane, kuş üzümü, karabiber, yenibahar, tarçın, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan patlıcanları yıkayıp kurulayın. Düz bir zemine koyup üzerine elinizle bastırarak oklava yuvarlar gibi yuvarlayın (bu işlem, patlıcanların içlerini daha kolay boşaltmanızı sağlar). Daha sonra patlıcanları ikiye bölüp içlerini boşaltın. Hazırladığınız içi patlıcanlara paylaştırın. Tencereye yerleştirip üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte 1 saat pişirin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.