Zeytinyağlı Minik Dolmalar

Giriş Tarih ve Saati: 01.11.2013 | 12:08 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 11:57

İç malzeme için, rendelenmiş soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci katıp, kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, kesme şeker, tarçın, tuz, yenibahar ve karabiberi ilave edin. Pirincin üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Tencereyi ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu katıp, karıştırın. Biber, patlıcan ve kabağın içini çok ince uçlu bir bıçak veya çay kaşığının tersiyle oyun. Sebzelerin içine hazırladığınız
harcı doldurun ve tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip,
15 dakika kadar pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.