Zeytinyağlı Karışık Kuru Dolma

Giriş Tarih ve Saati: 06.04.2011 | 16:27 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.10.2018 | 11:33

Kuru biberleri ve patlıcanları buruşuklukları gidene kadar yani yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Pirinçleri yıkayıp bir kenara alın. Soğanları bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyın ve pirince ekleyin. Zeytinyağının yarısını ve kalan malzemeyi de üzerine ekleyin. Harcı iyice yoğurup biberlerin ve patlıcanların yarısını biraz geçecek şekilde içlerine doldurun. Patlıcanların uçların elinizle iyice bastırarak sıkıştırıp kapatın. Dolmaları büyük bir tencereye yatay olarak ve sıkıca üst üste dizin. Dağılmasın diye üzerine ağırlık koyun. Kalan zeytinyağını da tenceredeki dolmaların üzerine gezdirin. En son hafifçe geçecek kadar soğuk su ilave edin. Tencereyi ocağa oturtup kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 20-25 dakika daha pişirin. 10 -15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.