Yufkada Enginar

Giriş Tarih ve Saati: 24.04.2019 | 10:58 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.04.2019 | 12:15

Enginarları bir tencereye alın. Üzerine enginarların yarısına gelecek kadar su, kesme şeker, yarım limonun suyu ve tuz ekleyip 30 dakika haşlayın. Sudan alıp 6'ya bölün Arpacık soğanları temizleyin. Zeytinyağını bir tavaya alın. İrice doğranmış havuç, arpacık soğan tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayana dek kavurun. Üzerine enginarı ekleyip karıştırın. Yufkalardan pasta tabağı büyüklüğünde 8 adet yuvarlak kesin. İki adet yuvarlağı arasına tereyağı sürerek birbirine yapıştırın. Kalan yuvarlak yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Ateşe dayanıklı 4 adet küçük kaseyi bir fırın tepsisine yerleştirin ve kenar kısımlarını yağlayın. Hazırladığınızı iki katlı yufkaları kenarlarını büzerek bu kaselerin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra yufka çanaklarını servis tabaklarına alın. Krema ve limon suyunu çırpın. Daha sonra yufka kaselerinin içine paylaştırın. Enginarlı karışımı üzerlerine ekleyin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.