Şeyh-ül Müşhi(Dolmaların Şeyhi)

Giriş Tarih ve Saati: 11.02.2015 | 16:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.10.2018 | 09:29

1.Bir tencereye 5 su bardağı su ve bir tutam tuz koyun. Üzerine kaburga kemiklerini ekleyin ve 1 saat pişirip kenara alın.
2.Patlıcanların üst kısımlarını kesip, içlerini temizleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.
3.Soğanı küp, maydanoz ve naneyi ince kıyın. Tereyağını bir tencereye alıp, soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp, çekene dek pişirin. Bulgur, maydanoz, nane, tuz ve karabiber ekleyip, suyunu tamamen çekene dek kavurun. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın.
4.Tuzlu suya koyduğunuz patlıcanları çıkarıp, elinizle sıkın. İçlerine kıymalı harcı paylaştırın. Dolma pişireceğiniz tencerenin dibine haşladığınız kaburga kemiklerini dizin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Kaburga kemiklerini haşladığınız sudan bir bardağı alıp, tencereye katın. Orta ateşte 5-10 dakika kaynatın. Daha sonra ocağı kısıp, azalırsa kemik suyu ekleyerek 45 dakika pişirin. İç harç malzemesi iyice pişince ocaktan alın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.