Patlıcan Dizme

Giriş Tarih ve Saati: 29.06.2010 | 13:52 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 10:25

Patlıcanları alaca soyup halka doğrayın. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Eti
bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağını ilave
edin. Birkaç dakika daha kavurun. İnce doğramış soğanı ekleyin. Soğanın rengi dönünceye kadar kavurup, kıyılmış biber ekleyin. Salça, karabiber, pul biber ve tuz ilave ettikten sonra 2-3 dakika pişirip ocağı kapatın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın. Sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bir tencerenin dibine bir kat patlıcan dizin. Üzerine etli karışımdan yayın. Yeniden patlıcan dizin. Patlıcan ve et bitene kadar işleme devam edin. En üste kabukları soyulup küp doğranmış domates ve iri parçalara bölünmüş sarımsak koyun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirin. Orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar (suyu azalmışsa ilave ederek) pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.