Otlu Yaprak Sarma

Ege usulü yaprakk sarmasını denemek isteyenler için ayrıntılı tarifimizle otlu yaprak sarması tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 23.08.2022 | 16:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.08.2022 | 16:25

Asma yapraklarını bol sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu iyice süzdürün ve soğuması için kenara alın. Pirinci yıkayıp geniş bir kaseye alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri, küp doğranmış domatesi ve soğanı ekleyin. Baharatları, salçayı, nar ekşisini ve zeytinyağını katın. Tuzunu ayarlayıp iyice harmanlayın. 1 adet asma yaprağını düz bir zemine yerleştirin. Yaprakların büyüklüğüne göre iç harçtan alıp yaprağın ortasına yerleştirin. Sağ ve sol kenarları harcın üzerine kapatın. Daha sonra kendinize bakan taraftan başlayarak karşıya doğru rulo şeklinde sarın. Yaprak ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Bir tencereye şekilleri bozulmayacak biçimde dizin. Üzerine kalan yaprakları ve limon dilimlerini yerleştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ısıda kontrol ederek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.