MALZEMELER
6 adet kemer patlıcan
1 adet büyük boy soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
5 adet çarliston biber
2 adet kesme şeker
1 su bardağı sıcak su
15 adet kiraz domates
Yarım demet nane
Tuz
Patlıcanı ?alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Diğer taraftan yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı zeytinyağında pembeleştirin. Üzerine iri doğramış kırmızı biber, çarliston biber ve tuzlu sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanı ilave edin. Tuz ve şeker ekleyin. Kapağını kapatıp hiç su eklemeden kendi suyunda pişmeye bırakın. Sebzelerin saldığı su çekilince, üzerine ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri ilave edin. 1-2 çevirip suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Servis tabağına aktarın. Kıyılmış nane serperek servis yapın.