Meksika Usulü Biber Dolması
Dolmalık biberleri saplarından aşağı doğru çizik atarak kesin ve karnıyarık gibi ortalarını açın. Çekirdeklerini temizleyip, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılındıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. 2 Zeytinyağı, soğan, acı kırmızı biber ve sivri biberleri tavaya alıp kavurun. Sarımsak ilave edip kavurmaya devam edin. Domates, mercimek, börülce, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Maydanozu katıp karıştırın. Cheddar peynirinin yarısını küp doğrayıp tavaya ilave edin. 3 Biberlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup, üzerlerine rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 4 Domates sos için sarımsağı zeytinyağında yakmamaya dikkat ederek kavurun. Domates, tuz ve baharatları ilave edip sos koyulaşana dek pişirin. Biberlerin üzerlerine gezdirin veya yanında servis yapın.