Mantarlı Zeytinyağlı Patlıcan

Giriş Tarih ve Saati: 19.11.2013 | 17:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.10.2018 | 11:59

1. Patlıcanları alacalı soyun. Sıvı yağı Tava'ya alıp, patlıcanları hafifçe kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
2. Tavadaki yağı boşaltıp, dolmalık fıstıkları kısık ateşte renkleri dönene dek kavurun ve kenara alın. Mantarları yıkayıp, dilimleyin. Kırmızıbiber ve çarliston biberi ince uzun şeritler halinde, soğanı piyazlık doğrayın. 1 çay bardağı zeytinyağını Tava'ya dökün ve üzerine mantar, soğan, kırmızıbiber, sivri biber ve kabak ekleyip, sebzeler yarı yarıya yumuşayana dek soteleyin. Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstık ekleyip karıştırın.
3 Kızarttığınız patlıcanların ortalarını karnıyarık yapar gibi açın ve Oval Tencere'ye yerleştirin. Mantarlı karışımı içlerine paylaştırın. Tencereye yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp, ocağa oturtun. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.