İmambayıldı

Giriş Tarih ve Saati: 29.08.2013 | 12:13 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.10.2018 | 10:16

Patlıcanların saplarını kesin. Orta kısımlarını soyup baş ve uçtaki kabuklarını bırakın. Tam ortadan bıçakla kesin. Üzerine tuz serpip 10 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp kurulayın ve bol yağda kızartın. Süzdürüp bir fırın tepsisine alın. İç harcı hazırlamak için soğan, biber ve domatesleri piyazlık doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp doğradığınız sarımsakları ilave edin. Bir iki çevirip soğanları üstüne ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşince biberleri de katın. Biberlerin rengi döndüğünde domates, sirke, 1'er çay kaşığı toz şeker ve tuzu ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ilave ederek 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Tepsiye aldığınız patlıcanların ortalarını bir kaşık yardımı ile açıp biraz şeker serpin ve hazırladığınız harcı paylaştırın. Üzerlerine bir adet kiraz domates ve bir parça dolma biber koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.