Hurma Dolması

Çöl ikliminin kutsal meyvesi Hurma...

Giriş Tarih ve Saati: 07.05.2018 | 16:56 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.05.2018 | 16:51

Harç için arpacık soğanları küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Firik buğdayı ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatıp kıyılmış taze soğan, tuz ve karabiberini ayarlayın. Hurmaların sap kısmını kapak şeklinde kesip mutfak cımbızıyla çekirdeğini çekip alın. İçli köfte açar gibi başparmağınızı içine sokup kenarlarını dışa doğru bastırarak hurmayı genişletin. İçine harç doldurup yarım ceviz ile ağzını kapatın. Diğer hurmaları da aynı şekilde hazırlayın ve tencereye yerleştirip üzerine kaynar su ve zeytinyağı gezdirin. 5 dakika orta ateşte pişirip, ılık olarak servis edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.