Hodan (kaldirik) Sarması

Giriş Tarih ve Saati: 02.08.2010 | 13:39 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.10.2018 | 10:00

Bir tencerede suyu kaynatıp hodanı yumuşayana kadar haşlayın. Kevgir ile tencereden çıkarıp soğuk suyun içine atın. Birkaç dakika beklettikten sonra suyunu sıkarak bir kenara alın. Derin bir kasede mısır unu, buğday unu, bir tutam tuz, yarım su bardağı sıvı yağ ve sütü karıştırın. Çok az su ilave ederek hamuru hafif sulandırın.Haşlanan hodan yapraklarına hamurdan bir parça koyup, sarma şeklinde sarın. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizin. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Yemeklik doğranmış soğanı yarım su bardağı sıvı yağda pembeleştirip pişen sarmaların üzerine gezdirin. Dövülmüş sarımsakları yoğurda ekleyip karıştırın. Hodan sarmasını servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. En üste de kızdırılmış pul biberli sıvı yağı gezdirip sıcak olarak servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.