Hellim Peynirli Zeytinyağlı Enginar Dolması

Giriş Tarih ve Saati: 16.06.2010 | 16:39 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 17:05

Enginarların yapraklarına dokunmadan içlerini bir kaşık yardımı ile temizleyin. Dikenli kısmını atın ve kalın saplı kısmını kesin. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Diğer taraftan dolma harcını hazırlamak için, zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğanı kavurun. Üzerine pirinç ve baharatları ekleyin. 1-2 dakika kavurup yarım su bardağı su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kıyılmış maydanozu ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Önceden hazırladığınız kabuklu enginarların içine dolma harcını paylaştırın. Ardından yayvan bir tencereye, ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Enginarların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Yağlı kağıtla enginarların üstünü kapatıp, yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirin. Soğutup servis tabağına alın. Hellim peynirini iri küpler halinde doğrayın. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü-arkalı kızartın. Enginar dolmalarının üzerine koyup servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.