Fasulye Pilaki

Giriş Tarih ve Saati: 19.09.2013 | 10:51 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 14:21

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) 3-4 su yıkadıktan sonra, üzerini iki parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sonra fasulyeyi tekrar yıkayarak basınçlı bir tencereye alın. Üzerine, iki parmak aşacak kadar su ilave edin ve fasulyeleri hafifçe diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Dilimlenmiş havucu da ekleyip yarım dakika daha kavurun. Bu arada patatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Patatesleri tenceredeki sebzelere ilave edip, 1 dakika daha, sebzeler hafifçe yumuşayana dek kavurun. Ardından kuru fasulyeyi, çekirdekleri ayıklanıp rendelenmiş domatesleri, dövülmüş sarımsakları, toz şekeri ve tuzu ilave edin. Üzerine, iki parmak aşacak kadar suyu ekleyip, ağır ateşte sebzeler ve fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Ateşten alıp pilakiyi soğutun ve üzerine limon suyu gezdirin. Ardından kıyılmış dereotu serpip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.