Bulgurlu Zeytinli Pazı Sarma

Giriş Tarih ve Saati: 04.12.2013 | 12:53 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.05.2018 | 16:43

Soğanı küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgur ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Su ilave edip, önce harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, üzeri göz göz olana dek pişirin. Nane, karabiber, tarçın, toz şeker, kuş üzümü, kıyılmış maydanoz, tuz, limon suyu ve siyah zeytin ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Pazıların saplarını temizleyip, tencerenin tabanına yerleştirin. Pazıları 10 dakika sıcak suda dinlendirin. Suyunu iyice süzdürüp, bir adet pazıyı düz bir zemine yayın. Kenarına harçtan bir parça koyup, sarın. Pazı ve harç bitene dek işlemi tekrarlayın. Tencereye dizip, üzerine limon dilimleri yerleştirin. 2 çay bardağı su ilave edip, yapraklar yumuşayana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.