Bulgur Köftesi

Giriş Tarih ve Saati: 23.10.2013 | 16:18 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.10.2018 | 15:06

Bulguru derin bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Tuz ve un ekleyin. Ara sıra elinizi ıslatıp iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir karışım elde edin. Erik büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde sıkarak şekil verin. Ayrı bir tencereye bol miktarda su ve yeteri kadar tuz koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca bulgur köftelerini atıp, orta ateşte 20-25 dakika haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt ve kıyılmış sarımsağı krema kıvamı alana dek çırpın. Servis tabağına döküp, üzerine bulgur köftelerini yerleştirin. Yemeklik doğranmış soğanı mısır yağında hafif karamelize olana dek soteleyin. Pul biber, karabiber ve reyhan ekleyip 2-3 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin. Karışım sıcakken köftelerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.