Tavuklu Terin

Giriş Tarih ve Saati: 20.10.2010 | 10:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 12.07.2013 | 17:22

SUYU bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın. Sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp sudan çıkarın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Tavuk göğsünü de ayrı bir kapta 10-15 dakika haşlayıp, süzdükten sonra elinizle didikleyin. Sebzeleri kaynattığınız sudan 3 su bardağı suyu derin bir kaseye alın. Jelatinleri yumuşaması için önce buzlu suda 5-10 dakika bekletin. Daha sonra sebzeleri haşladığınız suyun içine atıp, erimesi için karıştırın. Jelatinli suyu iyice soğuyana kadar bekletin. Kaynar suya batırıp çıkardığınız pazı yapraklarını orta büyüklükte dikdörtgen bir kek kalıbına, kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Kabın dibine jelatinli sudan 1 kepçe dökün. Sırasıyla bezelye, didiklenmiş tavuk göğsü, havuç ve kabak olacak şekilde malzemeleri dizin. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Kalan jelatinli suyu sebzelerin üzerine gezdirin. Kabın dışından taşan pazı yaprakları ile üzerini kapatın ve donması için buzdolabında bir gece bekletin. Terinin kalıptan kolay çıkması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.