Tavuk Etli Bulgur Keşkeği
Tüm gün oruç tutacak bünyelerin sağlığını korumak için doğru yiyecekleri seçmesi ve enerjilerini yerlere düşürmeyecek kadar destekleyici besinler tercih etmesi gerekir. İşte tam böyle bir tarif arıyorum diyenler için sahurda tok tutacak Tavuk Etli Bulgur Keşkeği tarifi…
Tavuk etini kabuğu soyulmuş soğan, su ve tuz ile tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Tavuk etini ve soğanı sudan alıp bulguru suya katın ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ısıda 50-60 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda tahta kaşıkla ezerek bulgurun özleşmesini sağlayın. Haşlanmış tavuk etinin bir kısmını üzeri için ayırıp kalanını didikleyin ve dövülmüş 1 diş sarımsakla beraber keşkeğe ilave edin. Yeniden karıştırıp servis tabaklarına alın. Üzerine kalan tavuk etini didikleyin. Üzeri için tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Pul biberi katıp bir-iki çevirin. Keşkeğin üzerine gezdirerek servis yapın.