Tavuk Dolması

Giriş Tarih ve Saati: 06.04.2011 | 14:21 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.07.2013 | 13:26

TAVUĞU yıkayın ve kurulayın. 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün ve bir kenara alın. Dana etini 12 su bardağı suda suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, pirinç ve tere ekleyip kısık ateşte 10 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip bütün malzemeyi karıştırarak, tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız pirinçli harcı bastırarak tavuğun karnına doldurduktan sonra boydan boya dikin. Tavuğun sığacağı büyük bir tencerede kalan 5 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Tavuğu tencereye yerleştirip her yanı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Üzerine çıkacak kadar su ve tuz ilave edip bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin. Bir çatal yardımıyla tavuğu birkaç yerinden delin ve 40 dakika daha pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.