Sebzeli Tavuk
Sebzeli tavuk, lezzeti, biberlerin renkleriyleriyle hem göze hem de mideye hitap eden lezzetli bir tarif. Peki sebzeli tavuk nasıl yapılır? Kolay tarifiyle nefis sebzeli tavuk tarifi.
Tavuk etini parçalar halinde doğrayın. Kimyon ve kişniş tohumunu havanda dövün. Büyük bir kasede 1 yemek kaşığı tereyağı, tavuk eti, tuz, karabiber, kimyon ve kişniş tohumunu, defne yaprakları, biberiye, limon kabuğu ve limon suyunu karıştırın. Kaseyi streç filme kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Kırmızı soğanları dörde bölün. Havuçları temizleyip irice doğrayın. Kapya biberleri temizleyip irice doğrayın. Eti buzdolabından çıkarın. Tüm malzemeyle karıştırıp fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.