Osmanlı Usulü Ispanak Yatağında Topkapı Piliç

Giriş Tarih ve Saati: 04.11.2013 | 16:41 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.11.2013 | 16:42

1 TAVUK göğüslerini parçalamadan fileto şeklinde açın. Ayrı bir yerde pilav, dereotu, küp doğranmış domates, karabiber ve tuzu harmanlayın. Tavukların ortalarına 2'şer çorba kaşığı harçtan yerleştirin. Tavukların derili kısımları üst üste gelecek şekilde kapatın. Tüm tavukları aynı şekilde hazırlayın. Kızarması için üzerlerine limon suyu sürün. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. 2 Ispanak yatağı için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Ispanak ekleyip sotelemeye devam edin. Krema, karabiber ve tuz ekleyip, 1 dakika daha soteleyin. 3 Şampanya sos için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Şampanya ekleyip, alkolünü uçurmak için karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde kremayı kaynatıp bir miktar çektirin ve soğanlı karışıma ekleyin. Biberiye ve muskat ilave edip,

kısık ateşte 10 dakika pişirin. Süzüp kenara alın. 4 Hazırlamış olduğunuz ıspanağı servis tabağına yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş tavuk göğüslerini yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, dilediğiniz şekilde
süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.