Lor Peynirli, Sultani Bezelyeli Tavuk

Sultani bezelye, sadece Nisan, Mayıs aylarında tezgahlara düşen yaprak şeklindeki taze bezelyedir. Lezzetine doyum olmaz. Bu tazecik bezelye ile yapılan tavuk yemeği de misafir sofralarınıza çok yakışır. Kolay tarifiyle denemek isteyeceğiniz sultani bezelyeli tavuk tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 23.08.2022 | 11:03 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.08.2022 | 11:03

Sultani bezelyeyi ayıklayın. Tencerede 4 su bardağı sıcak suyu kaynatın. İçine bezelyeyi atıp 5 dakika sonra soğuk su dolu bir kaba çıkarın. Daha sonra suyunu iyice süzdürün. Tavuk etini zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Lor peyniri, sarımsak, maydanoz, karabiber ve kremayı iyice karıştırın. Tavuğu fırında alıp üzerine bezelyeyi serpiştirin ve lorlu karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.