Hindili Şeftali Gülü

Giriş Tarih ve Saati: 25.02.2011 | 14:39 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2013 | 11:22

HİNDİ göğsünün üzerine tuzu serperek iki kat alüminyum folyoya sarın. Tencereye suyu alarak kaynatın. İçine hindi göğsünü yerleştirerek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Paketi alt-üst ederek 10 dakika daha pişirin. Hindi göğsünü tencereden alarak 5 dakika dinlendirin. Daha sonra buzdolabının alt rafında dinlenmeye bırakın. Sosu hazırlamak için limon suyu, sirke, hardal, karabiber ve bir tutam tuzu iyice karıştırın. Ayçiçekyağını damla damla ilave ederek çatalla çırpın. Zeytinyağını da aynı şekilde ilave edin. Şeftalileri kabuklu olarak ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimleyerek bir kaseye alın. Üzerine hazırladığınız sostan 3 çorba kaşığı gezdirerek buzdolabına kaldırın. Buzdolabından hindi göğsünü alarak alüminyum folyoyu çıkartın. 5 mm kalınlığında dilimleyin. Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine hindi göğsünü ve buzdolabından çıkardığınız şeftali dilimlerini gül şeklinde dizin. Üzerine kalan sosu gezdirerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.