Greyvi Soslu Hindi Tandır, Yerelması Ve Kereviz Püresi İle

Giriş Tarih ve Saati: 04.12.2012 | 12:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.06.2013 | 16:29

KEKİK ve biberiyeyi kıyıp bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, tereyağı, sarmısak, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Hazırladığınız karışımla hindi etini iyice ovarak marine edin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu alıp, hindinin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sebze püresi için kerevizleri soyun ve irice doğrayın. Yerelmalarını yıkayıp ikiye bölün ve kerevizle beraber 25 dakika haşlayın. Daha sonra sebzeler halen sıcakken mutfak robotuna alın. Üzerine tereyağını ilave edip çekin ve püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Greyvi sos için tereyağını küçük bir tencerede kızdırıp üzerine un ekleyin. Sürekli karıştırarak altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber katın. Sos yoğunlaşınca ateşten alın. Pişen hindiyi servis tabağına alıp dilimleyin. Üzerine greyvi sosu gezdirin. Sebze püresi ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.