Fırında Sebzeli Tavuk Budu

Giriş Tarih ve Saati: 30.01.2014 | 12:34 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.01.2014 | 12:36

KABUKLARI soyulmuş patatesleri yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimleyelim. Patlıcanları alacalı soyup aynı kalınlıkta dilimleyelim. Sivri biberleri irice, domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım. Sebzeleri bir kapta birleştirip, üzerlerine sıvıyağ ve tuzu katarak karıştıralım. Fırın kabına butları yerleştirelim. Patates ve patlıcan dilimlerini, tavuk butlarının üzerine balık pulları gibi hafifçe üst üste yatırarak dizelim. Butların üzerine tuz ve kekik serpelim. Isıtılmış 220 derece fırında, butların ve sebzelerin üzeri hafifçe kızarana dek pişirelim. Sonra yemeği fırından çıkaralım. Eşit aralıklarla üzerine sivri biberleri dizelim. Ardından domatesleri dizelim. Salçayı bir kaba aktarıp, içine dövülmüş sarmısakları, sıcak suyu ve karabiberi katıp karıştıralım. Salçalı sosu butların üzerine gezdirelim. Son olarak tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. Isınmış haldeki 220 dereceli fırında, yemeğimizi ikinci kez butlar ve sebzeler iyice yumuşayana dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.