Firik Pilavı Eşliğinde Hindi Tandır

Özellikle yılbaşı menüleri için tercih edilen fırında hindi tarifini sizler için hazırladık. Bu sene ilk kez deneyecekler için de lezzetli bir hindi tarifi arayanlara firik pilavı eşliğinde fırında hindi tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 30.12.2021 | 09:36 Güncelleme Tarih ve Saati: 28.12.2023 | 21:30

Hindi tandır için çelik veya döküm tencereye 2 kat pişirme kağıdı yayın. İçine tüm tandır malzemesini koyun. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp kısık ısıda 2 saat pişirin. Sürenin sonunda kontrol edip eti kemiklerinden ayrılacak kadar pişmişse ocaktan alın. Firik pilavı için firik bulgurunu sıcak su ile yıkayıp kenara alın. Tereyağını eritip kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun. Firik ve pilavlık bulguru katıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Haşlanmış nohut, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. pilav suyunu çekene kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Hindiyi kemik ve derisinden ayırıp iri parçalar halinde bölün. Pilavın üzerine yerleştirin. Nar serpip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.