Peksimet

Giriş Tarih ve Saati: 01.03.2010 | 15:04 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.11.2018 | 12:19

Toz şeker, yumurta, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin. Fındık ve kuru üzümü ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Hamurlara rulo şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp hamurların üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp hamurları birer parmak kalınlığında keskin bir bıçakla dilimleyin. Dilimleri tekrar fırın tepsisine dizip fırında 5-6 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.