Muzlu Tartöletler

Giriş Tarih ve Saati: 01.10.2013 | 15:07 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.11.2018 | 15:28

Un, tuz ve pudra şekerini birlikte bir kaba eleyin. Küp kesilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Ekmek kırıntısı görüntüsü aldığında suyu ekleyip yoğurun. Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 8-10 cm çaplı tartölet kalıplarını yağlayıp, dibini yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdaneyle tartölet kalıpları büyüklüğünde açın. Hamur ile kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayın. Hamurların üzerini de alüminyum folyo ile kaplayıp, kabarmaması için bakliyat doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Folyoyla birlikte bakliyatları hamurun üzerinden alın. Yumurta sarısı, süt ve vanilyayla karıştırıp, tartöletlerin içine sürün. Kalıpları fırında 7-8 dakika daha pişirin. Dilimlenmiş muzla . tartöletlerin içini doldurun. 10 dakika daha pişirip fırından alın. Üzerine bal ve dondurma ekleyip ılıkken servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.