Lezzet çıkısı

Giriş Tarih ve Saati: 16.08.2012 | 17:50 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.11.2018 | 12:01

Hamuru için yumurta ile tereyağını derin bir kaba alın ve çırpma teli ile çırpın. Pudra şekeri, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle hafif bastırarak kase şekli verin. Tereyağı ile yağlanmış muffin kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve ılınmaya bırakın. Çok kırılgan bir kurabiye hamuru olduğu için ılındıktan sonra yavaşça kalıptan çıkarın. Diğer taraftan içi için bir tencereye süt, yumurta, toz şeker, un ve vanilyayı koyup çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyip çırpın. Antep fıstığını ilave edip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan çanakların içine muhallebiyi paylaştırın ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.