Lavantalı Tartölet

Giriş Tarih ve Saati: 09.07.2019 | 09:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.07.2019 | 11:37

Hamur için tereyağı, tozşeker ve suyu bir kaba alıp, çatalla çırpın. Azar azar un ekleyip yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru dört eşit parçaya ayırıp, 12 cm'lik tart kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Çatalla tabanına delikler açın. Kabarmalarını önlemek için orta kısımlarını tamamen kaplayacak şekilde nohut koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında renkleri altın sarısı olana dek pişirin. Fırından alıp soğutun ve içlerindeki nohutları alın. Krema için süt, un, tozşeker, yumurta sarısı, vanilya ve lavantayı bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp içine küçük parçalar halinde kırılmış çikolata ve badem ekleyip karıştırın. Ilındıktan sonra tartöletlerin içine paylaştırın. İyice soğuduktan sonra badem ve lavanta ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.