Kuruyemişli Tart

Giriş Tarih ve Saati: 17.10.2012 | 12:04 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.11.2018 | 11:29

ÖNCELİKLE hamur için margarin, yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve unu derin bir kasede yoğurun. Hamuru tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde merdaneyle açın ve kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Muhallebisi için süt, un, toz şeker, vanilya ve yumurta sarısını bir tencereye alıp telle çırpın. Ocağa oturtup, topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve krema ile tereyağını ekleyin. Karıştırarak soğuttuktan sonra pişen tart hamurunun içine yayın ve kuruyemişlerle süsleyin. Üzeri için nişasta ve tozşekeri soğuk suda çırparak eritin. Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Kuruyemişlerin üzerine kaşıkla eşit şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.