Kayısılı Top Turta

Giriş Tarih ve Saati: 06.04.2011 | 12:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.11.2018 | 12:21

Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. İç malzemesi için ceviz, kuru üzüm, toz şeker, tarçın ve çikolatayı karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun. Kayısı parçalarını birbirine yapıştırın. Turta hamuru için tozşeker, oda sıcaklığındaki margarin ve kabartma tozunu bir kaba alın. Unu yavaşça ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin. Hamuru mandalina büyüklüğünde 7 eşit parçaya bölün. Elinizle yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla dolmalık biber gibi içini oyun. Hamurların içine doldurulmuş kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp avucunuzun içinde tekrar yuvarlayın. Turtaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.