İncirli kakaolu minik tart tarifi

Bugün çay saati için farklı bir şeyler yapmaya ne dersiniz? Tam kıvamında hazırlanan tart hamuru ve taze meyvelerle incirli kakaolu minik tart tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 27.09.2019 | 10:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 27.09.2019 | 11:19

Un, tereyağı, pudraşekeri, yumurta, kakao, tuz ve blenderden geçirilip püre haline getirilmiş inciri derin bir kaba alın ve iyice yoğurun. Hamurdan 6 eşit beze koparıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru 3 cm kalınlığında açıp, tart kalıpları büyüklüğünde kesin. Daha sonra yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış tart kalıplarına yerleştirip, üzerinden çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Krema için un, tozşeker ve sütü tencereye alıp, koyu muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Damla sakızı ekleyip ocaktan alın. Sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın. Labne peyniri ilave edip çırpın. Kremayı tartların içlerine pay edin. Üzerlerine doğranmış incir yerleştirip, pudraşekeri serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.