Elmalı Turta (Avusturya Mutfağından)

Giriş Tarih ve Saati: 01.12.2010 | 15:52 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.11.2018 | 15:08

Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp, özleşene dek yoğurun. Bir saat buzdolabında bekletin. Pasta kreması için, sütü, kremayı, vanilyayı, tuz ve şekeri bir kapta, kısık ateş üzerinde ısıtın. Yumurtaları ve mısır ununu başka bir kapta çırptıktan sonra kaynamakta olan sütlü karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Karışım koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Hafifçe ılınana dek, ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin. Önceden hazırladığınız hamuru buzdolabından çıkarıp, oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin. Hamurun çok az bir parçasını ayırıp, kalanını 23 cm çapında ve yarım cm kalınlığında açın. 23 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde yuvarlak bir kalıba döşeyin. Küçük hamur parçasını da yarım cm kalınlığında açtıktan sonra 3 cm eninde şeritler kesin. Kalıbın kenarlarını bu şeritlerle kaplayın. Elmaların kabuğunu soyduktan sonra her birini 8 dilime ayırın. Hamurun üzerine dizin. Pasta kremasını elma dilimlerinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kremanın üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Turtayı fırından çıkarıp, ızgara telinin üzerine koyup, ılınmasını bekleyin. Servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.