Elmalı Tart

Giriş Tarih ve Saati: 19.02.2010 | 14:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.11.2018 | 09:19

Tart hamuru için un, toz şeker, parçalara ayrılmış margarin, yumurta ve tuzu iyice yoğurun. Nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane ile açıp yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üst hamuru için toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Margarini parçalara bölerek ilave edin. Un, toz badem ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tart hamurunu fırından alıp üzerine hazırladığınız üst hamurunu yayın. Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün. Daha sonra dilimlerinin birbirlerinden ayrılmamasına dikkat ederek incecik dilimleyin. Dilimlediğiniz yarım elmaları tartın üzerine yerleştirin. Dolmalık fıstık serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından aldığınızda üzerine pudra şekeri eleyip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.