Elmalı Tart

Giriş Tarih ve Saati: 30.01.2014 | 14:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.11.2018 | 09:57

HAMURU yapmak için un, oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamurun 1/3'ünü kenara ayırın. Diğer parçayı merdaneyle 20-22 cm çapında tart kalıbının dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde açın. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Tartın dip kısmını tamamen kaplayacak başka bir ısıya dayanıklı kabı hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur pembeleşene kadar pişirin. Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. incecik dilimleyin. Elmaları dövülmüş ceviz, tarçın ve tozşekerle karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdaneyle açıp ince şeritler kesin. Bu şeritleri tartın üzerine kafes görüntüsü vermek için enine ve boyuna yerleştirin. Tartı tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.