Elmalı Tart

Giriş Tarih ve Saati: 20.11.2013 | 17:17 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.11.2018 | 09:47

1 Harç için, elmaların kabuklarını soyup, dilimleyin. Derin bir kaba alıp, margarin ve toz şeker ilave edin. Ocağa oturtup, elma hafif yumuşayana dek pişin. Kuş-üzümü, dolmalık fıstık ve tarçın ekleyip soteleyin. Daha sonra soğumaya bırakın.
2 Tart hamuru için unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp, margarin, toz şeker, 1 adet yumurta, su, kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğurun. Buzdolabı poşetine yerleştirip, buzdolabının alt rafında 1 saat dinlendirin. Hamurdan kafes yapmak için bir parça ayırın. Kalanı tart kalıbı ebadında açıp, kenarlarını da kaplayacak şekilde yağlanmış kalıba yerleştirin. Üzerine harç yayıp, kenara ayırdığınız hamurla kafes yapın. 1 adet çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.