Elmalı Tart

Giriş Tarih ve Saati: 24.09.2018 | 15:13 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.10.2018 | 14:56

Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin ve merdane yardımıyla hafifçe inceltin. Porsiyonluk kalıplardan biraz daha büyükçe kalıpların içlerine, kenarlarını da kaplayacak şeklide 2'şer adet milföy hamurunu yerleştirin. Varsa sarkan kenarlarını düzeltip, çatal yardımıyla tabanlarına delikler açın. Ayrı bir yerde elmaları varsa mandolin ile yoksa bıçak yardımıyla önce ortadan ikiye kesin sonra elma dilimi şeklinde ve incecik dilimleyin. Kararmaması için limonlu suya atın. Daha sonra rahat şekil vermek için kaynar suya atın ve 10-15 saniye sonra çıkarıp kurulayın. Milföylerin üzerilerine dizip, gül şekli verin. Başka bir yerde süt, krema, yumurta, yumurta sarısı ve balı çırpın. Elmaların aralarını dolduracak şekilde kalıplara boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.