Çilekli Tartölet

Giriş Tarih ve Saati: 11.06.2010 | 17:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.11.2018 | 11:18

Unu eleyip, pudra şekeri ile karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, merdaneyle tartölet kalıpları büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirip, kabarmamaları için ortalarına yağlı kağıt ve bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve bakliyatları alıp, 5-10 dakika daha pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın. Çikolatalı kremayı tartöletlerin içine pay edin. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından alıp, üzerine çilekleri yerleştirin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çileklerin üzerine dökün. Donduktan sonra servis yapın.

Bunları biliyor musunuz? Çilek, limondan daha fazla C vitamini içerir.
Yaklaşık 600'den fazla çeşidi vardır.
Düzenli olarak tüketildiğinde öğrenme kapasitesini geliştirir.
Vücudu temizleyen doğal şeker kaynağıdır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.