Çilek Dolgulu Turta

Anneler Günü'nde annenize tatlı sürprizler yapın...

Giriş Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 15:13 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 15:31

Öncelikle dolgu için çileklerin saplarını ayırın ve ortadan ikiye kesip tencereye alın. Toz şeker ilave edin. Nişasta ve suyu bir fincana alıp açın ve tencereye boşaltın. Tüm malzemeyi hafif koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Turta hamuru için tereyağı, un, pudra şekeri, yoğurt ve 1 adet yumurta sarısını karıştırma kabına alın. Kıydığınız cevizi de ilave edin ve tüm malzemeyi yoğurun. Daha sonra streç filme sarın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Hamurun 1/3'ünü turtanın üzerini süslemek için ayırın ve geri kalan hamuru turta kalıbı büyüklüğünde açın. Turta kalıbının dibine kenarları da kaplayacak şekilde hamuru yerleştirin. Üzerine soğuyan çilekli dolguyu boşaltın. Ayırdığınız hamuru açın ve uzun şeritler halinde kesip, turtanın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar kontrol ederek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.